Amsterdam, Cairo, Johannesburg
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Sabine
18 Februari 2010 | Zuid-Afrika, Boksburg
(getypt op het vliegveld in Cairo, bijna 23.00u)
Van de Zeeuwse meisjes en New Kids naar de Burka’s, het hallal-eten en de witte Arabische gewaden. Van -5 graden naar +28 graden celcius (om 10u ’s avonds!) en van ‘verrekte mongol’ naar ‘me tell your father you are a very beautiful girl’. Het is nog maar een paar uur geleden dat ik in het vliegtuig stapte, maar het lijkt nu al een wereld van verschil!
Om kwart voor 11 vanmorgen was het dan zover. Na afscheid te hebben genomen van mijn vriendjes en vriendinnetjes en van mijn broertje Frank die helaas niet mee kon naar het vliegveld, was het dan eindelijk tijd om te gaan. Na een week vol kofferstress en een nog altijd veel te zware (handbagage)-tas ben ik door mijn ouders en mijn broertje Martijn op het vliegtuig gezet. Best een raar gevoel om iedereen achter te laten, om in je eentje erop uit te trekken. Zeker als je dat ook nog eens op je sokken moet doen… Ik heb namelijk vandaag al 2x m’n laarzen uit moeten trekken omdat de gespen telkens de detectiepoortjes af lieten gaan. Toch niet echt zo’n verstandige keus geweest om die aan te trekken. Daarnaast dacht ik altijd dat ik vrij wereldwijs was, maar als je dan in een vliegtuig zit waar de ‘captain’ nog niet eens Engels, maar alleen maar Egyptisch praat (of Arabisch dat zou ook nog best kunnen, ik hoor en zie het verschil toch niet!), dan geef je dat idee toch al gauw op.
En zo zit ik hier dan op een bijna eng-schone marmeren vloer onder de airconditioning tussen alle gewaden (want van de persoon zelf kun je er niet veel in herkennen!) dit verhaaltje te typen. En owja, op de achtergrond zijn een aantal hopeloze pubers van de roeivereniging uit Amsterdam de kabouterdans aan het doen! Zo maar eens kijken of ik een beetje kan slapen in het vliegtuig…
(intussen aangekomen in het Staffhouse in Boksburg, ergens in de namiddag)
Na een erg lange vliegreis en veel kont-pijn later, ben ik dan eindelijk veilig geland in Johannesburg. Na weer een beetje gevoel te hebben gekregen in mijn benen en billen heb ik gauw mijn koffertje (ofja die van TT) opgehaald en een stempeltje in mijn paspoort gevraagd.
Daarna ging ik uiteraard richting exit, waar ik hoopte dat er iemand van Birchwood Hotel met een bordje mij op zou staan wachten. Het ging alleen heel anders dan ik verwachtte: er stond niet 1 mannetje te wachten, maar wel een stuk of 30. Helaas kon ik tussen die menigte mijn naam niet terugvinden. Via via ben ik te weten gekomen waar ik het shuttlebusje naar het hotel kon vinden en na zo’n uurtje wachten bracht deze mij ook heel netjes naar het hotel. Daar aangekomen bleek dat er wel degelijk mensen op mij stonden te wachten en dat deze er al vanuit gingen dat ik het vliegtuig had gemist, of nog erger. In de tussentijd dat ik op het busje zat te wachten hebben zij namelijk alarm geslagen naar het hotel, die op hun beurt weer mijn leraar hebben gebeld, die op zijn beurt mijn ouders weer (onnodig) ongerust maakte. Daarbij komt ook nog eens dat de batterij van mijn telefoon dood was, waardoor ik van dit alles niets heb meegemaakt, oftewel nog meer onrust bij het thuisfront. Maar… gelukkig is alles goed afgelopen.
De jongens die op mij stonden te wachten blijken mijn huisgenoten te zijn. Het zijn er op dit moment 3, maar er komen in maart nog 3 meiden en een jongen bij. Een gezellige boel dus. Het staffhouse en mijn kamertje zijn simpel maar do-able. Het is duidelijk dat er alleen mannen wonen, maar met een beetje accessoires ga ik het wel wat gezelliger maken! Foto’s komen zo snel mogelijk op de site!
Kusjes en knuffels…
(intussen aangekomen in het Staffhouse in Boksburg, ergens in de namiddag)
Kusjes en knuffels…
18 Februari 2010 - 15:39
Elske:
Nichieee!
Eindelijk je bent er. Echt SUPER veel plezier. Geniet er maar goed van. Ik ga je volgen!
Kussieeee -
18 Februari 2010 - 16:29
Inge:
Hahaje bent ook een slimpie hè, iedereen ongerust maken :P. Wel een leuk verhaal. Ik hoop dat je het heel erg leuk krijgt daar en dat ik veel verhalen an je kan lezen. Hier is het ook echt super!
Xxx -
18 Februari 2010 - 17:34
Paul Ch:
Sabine, Heel veel plezier en veel succes.
Je bent nu veilig op je lokatie. Gelukkig.
Groetjes -
18 Februari 2010 - 18:32
Netty Chatrou:
gelukkig goed aangekomen.
best spannend in je eentje. Ik wens je hele
mooie weken en tot gauw.
dikke kus xxx -
18 Februari 2010 - 18:39
Birgitte:
Wat een verhaal.....en dan ben je net één dag onderweg. Die wereldwijsheid komt wel, we horen er graag over.
Succes en heel veel plezier -
18 Februari 2010 - 18:58
Jennie:
Wat een fantastisch verhaal, leuk geschreven ook!
En inderdaad, heb je mooi weer geflikt, de hele tamtam al in werking gezet, kun je nou niks doen zonder op te vallen...;)
Kus -
21 Februari 2010 - 18:43
Marloesje:
Hee bientje!
Goed om te horen dat je er toch veilig bent gearriveerd;). En geloof ook wel dat je je zult vermaken in dat huissie!
Kijk uit naar je volgende verslag!:D
Kusjes -
21 Februari 2010 - 21:53
Maria:
Hee Sabine,
Fijn om te lezen dat je goed bent aangekomen. Wel een avontuur zo'n reis allen en vooral je aankomst in Johannesburg. Je bent toch maar mooi in je eentje op de plaats van bestemming gekomen, dan zal de rest van deze onderneming ook wel gaan lukken. Veel succes en vooral geniet er van! wij gaan je volgen.
Groetjes, Piet en Maria